Ohoh katsos vaan, meillä on blogi! :D Eeeehei me suinkaan olla unohettu tätä mutta mutta.... syyttäkäämme hidasta nettiä!

Paljon on siis tapahtunut ja kuvia on kertynyt noin tuhat. Harmi vaan te ette saa nähdä yhtäkään (tai ehkä pari) koska se lataaminen on niin hidasta, kjäh. Tämän vuoksi te jotka olette feispuukissa, siellä on enempi. Ja te jotka ette ole feispuukissa (lue:Miksu ja Kimmo), liittykää sinne. Ehe ehe.

Suuret oli suunnitelmat kirjoittaa erilliset postaukset kaikesta mitä ollaan tehty mutta voi, se ei ole realistista. Tässä siis pähkinänkuori ja sen sisällä pöwyjen viikko Powtugawissa!

 

Kuumaa on ollut reippaat +30 celsiusta, joten pari biitsiä on tullu tesetettyä. Jos haluaa kaivaa kurjia puolia tästä kuumasta ja kauniista kaupungista, olisi ainoa miinus se että rannalle päästäkseen pitää matkustaa sekä metrolla että junalla. Matka voi olla kivikkoinen etenkin nälkäisenä -hungry and angry- ja portugalilaisilla on ihan kummallista logiikkaa koskien junien kulkusuuntaa ynnä muuta.

Ensimmäisenä käytiin Cascais-nimisessä paikassa, jossa on paljon pikkuruisia rantoja. Oltiin valkoisia ja ruttuisia kuin katkaravut, jota emme enää tietysti ole! Oli ihan kivaa, vaikkakin ravintoloiden ja kauppojen hinnat oli kaksinkertaisia verrattuna meidän kotihuudeihin, siellä kun oli katsokaas turisteja! Me ollaan jotenki jo noustu sen yläpuolelle, ollaan ihan että PAH, TURISTIT!

 

Biitsi oli kiva ja pitsa oli hyvvää! Vesi oli niin kylmää että mielummin oisin seissy lumihangessa, hrr! Siellä juoksenteli ihania koiria vedessä pallon kans, niillä oli niin kivaa! Täällä kaikki koirat on muutenkin irti :) Tulee aina karmaiseva ikävä Juji-pujia ja muita pohjoisen poroja! Oli myös kiva nähä rannikkoa, se juna nähkääs kulkee koko matkan rantaa pitkin. Siitä sitten bongattiinkin samalla jo seuraava piitsi johon halutti mennä, nimeltään Carcavelos!

Carcaveloksella käytiin meiän kahen kämppiksen Evaldin ja Dariuksen kanssa, pojat on latvia/liettua-akselilta kotosin ja tosi hauskoja tyyppejä niinku kaikki meiän kämppikset!

Carcavelokselle mentiin tuttuun tapaan hungry and angry-fiilareissa, mutta ruoka pelasti tilanteen ja tunnelman! Syötiin ihanat pikkupitsat ja paikallinen erikoisuus Pasteis de Nata/Pasteis de Belem (NAM!!!!!!!!) eli pikkuinen vaniljanmakuinen ihanaihana herkku! Ranta oli paljon isompi kuin se edellinen, oikein kunnon uimaranta! Ja totuttuun tapaan kaikki tuijotti meitä nonstoppina, johtukoon sitten punaisesta tukasta, sinisistä silmistä, valkoisesta ihosta vai lihavasta :D olemuksesta, who knows! Enivei, kaikki kokoajan tuijottaa. Alamme tottua siihen.

 

Ollaan myös -vaikkei turisteja ollakaan- oltu turistibussin kyytissä! Käytiin vähä kierteleen ja fiilisteleen eri osissa kaupunkia ja nähtiin kätevästi kaikki paikat missä halutaan käyä! Voi että nää rakennukset on kauniita, ihania värejä ja kuvioita! Haluttais laittaa miljoona kuvaa mutta netti tosiaan ei anna meidän niin tehdä.

Meidän kämppähän sijaitsee siis lähellä Bairro Altoa, joka on Lissabonin yöelämän keskus. Yhtenä iltana lähettiin kämppisköörin kanssa yöelämään ja paikka oli aivan hurmaava! Pienen pieniä baareja ja kuppiloita vierivieressä, erilaista musiikkia joka suunnasta ja ihmisten hälinää! Olisi pitänyt tietää etukäteen mihin suunnistaa, sillä valinnanvaraa oli paljon. Me siis päädyttiinkin hakemaan yhdet Caipiroskat/Pina Coladat mukaan (kyllä, MUKAAN!) ja matkattiin puistomaiselle aukiolle jossa oli ulkona tanssilattia! Korviimme kantautuva gangstaräppi liikutti meitä ja innosti heittämään battlet Carkin kanssa toisiamme vastaan, saatiin hurrauksia ja huutoja osaksemme, eikä aivan suotta!

 Tiedän, aivan väärät käsimerkit. Antakaa minun luulla että olen jou!

 

Tässä pari päivää sitten me Carkin kanssa päätettiin jättää keskieurooppalaista viininmaistelua vähemmälle ja vaihtaa pizzat ihaniin itsetehtyihin salaatteihin! Niistäkin tehhään ihan oma juttu joskus kun ollaan niin ylpeitä! Ollaan myös käyty (kerran :D) juoksemassa ja löyettiin kiva juoksureitti! Kattoterassilla joogaaminen ja lihaskunnon kohottaminen on myös osoittautunut hyväksi 2 in 1-diiliksi, rusketu ja kiinteydy! Meiän bilehirmukämppikset on käyny ainaki joka toinen ilta ulkona mutta me ollaan aina jääty kotiin. Ollaankin jo ilmeisen tunnettuja siitä että käyään lenkillä ja syyään terveellistä ruokaa :D

Terveellisestä epäterveelliseen, ollaan huomenna elikkä perjantaina lähdössä Algarveen, Portugalin etelärannikolle, Erasmusreissulle viikonlopuksi! Tiedossa löhöilyä, ruokaa ja juomaa eli ei tarvi liikaa huolestua meiän liaallisesta kutistumisesta!

 

Rakkautta ja lämpöisiä ajatuksia! <3

Auringon kanssa kilpaa säteilevä Marmapawwewo (+Carkkipawwewo kuittaa!)